Aktuális

A hónap bora

ROZÉ borok

JÚLIUS HÓNAP BORAI - A rozé bor egy olyan borfajta, amely a szőlőhéjból származó szín egy részét tartalmazza, de nem elegendő ahhoz, hogy vörösbornak minősüljön. A rózsaszín szín a felhasznált szőlőfajtáktól és a borkészítési technikáktól függően a világos narancssárgától egészen az élénk liláig terjedhet. A bort a franciául, portugálul és angolul beszélő országokban általában rozénak nevezik, spanyolul rosado-nak, olaszul pedig rosato-nak. A rosé borok csendesnek, habzó- vagy pezsgő-nek készíthetők, az édességi fokozatok széles skálájával .....

Fľaška ROZÉ borok

Szőlőültetvények

A Zsigmond családi borászat szőlőültetvényei a Korponai hegység déli lejtőin fekszenek Ipolynyék szőlőfalujában nehéz agyagos talajon. A község a Középszlovákiai borvidékhez tartozik, pontosabban az Ipolynyéki bortermelői területbe.
A szőlőtermesztés és a bortermelés terén évszázados családi tapasztalattal rendelkező borászat 75 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik.

Szőlőültetvények
Szolgáltatások

Szolgáltatások

A borok csak saját, ellenőrzött szőlőtőkéken termett szőlőből készülnek. A szőlő kézzel van szüretelve, reduktívan feldolgozva és erjesztve. A reduktívan feldolgozott borok rendkívül frissek és aromatikusak. Érlelés tartályokban és fahordókban. Minden pohár borban érezhető a borász szíve, szakértelme, tapasztalatai és professzionális hozzáállása. Jelenlegi termelés 45 000 palack évente.