A Zsigmond családi bortermelő vállalkozás a szőlőtermesztés és a borkészítés terén már több mint 100 éves tapasztalatokkal bír. A pince és a szőlőbirtok Ipolynyék /Vinica/ községben található, mely a Középszlovákiai borvidékhez tartozik. Ipolynyék és környéke kiváló talajjal és éghajlati viszonyokkal rendelkezik az érett szőlő megtermesztésére és lehetővé teszi a különlegesen finom borok elkészítését.

Jelenleg 75 hektáros saját és bérelt területen gazdálkodunk. Hagyományos és világ fajtákat termesztünk, mint az Olaszrizling, Rajnai rizling, Fehér burgundi, Szürkebarát, Zenit, Chardonnay, Sauvignon, Tramini, Pálava, Muskotály, Cabernet sauvignon, Szentlőrinci, Kékfrankos, MMerlott, Dunaj és Alibernet.

Az összes bor csak saját ellenőrzött szőlőtőkékről termett szőlőből készül, miközben különösen figyelve van a szőlő minőségi feldolgozására és a bor készítésére. Az érlelés rozsdamentes acéltartályokban és fahordókban történik.
A boraink minőségéről több díj tanúskodik különböző borászati rendezvényről, de elsősorban az elégedett barátok és borkedvelők.
A Zsigmond borokat megízlelhetik helyben a festői szépségű és kellemes borospincénkben, hol meg is vásárolhatóak. Megegyezés után borkóstolókat szervezünk, mely kiegészíthető vacsorával és szállással is.